Zoek
Sluit dit zoekvak.

Algemene bepalingen

Bepalingen

De wedstrijden worden verreden volgens de reglementen en richtlijnen voor de samengestelde wedstrijden, verreden onder auspiciën van de KNHS. In alle gevallen waarin de reglementen niet voorzien, beslist het bestuur in overleg met de Federatievertegenwoordiger.

De organisatie, noch ieder andere betrokkene bij de wedstrijd kan op enige wijze aansprakelijk en/of verantwoordelijk worden gesteld omtrent schade in welke vorm dan ook aan personen, paarden en/of materialen. 

Honden

Honden dienen overal op het wedstrijdterrein aan de lijn gehouden te worden. 

Verzekering en eigen risico 

Zowel deelnemers als bezoekers nemen deel en/of zijn aanwezig op eigen risico.

Voor deelnemers is een W.A.-verzekering verplicht.

Controle door officials 

Op KNHS-wedstrijden kan controle plaatsvinden op wedstrijddocumenten, ongeoorloofde middelen en medicijnen bij paarden/pony’s. De organisatie zorgt ervoor dat een dierenarts en hoefsmid op het terrein aanwezig zijn. Bij gebruik van hun diensten zijn de kosten voor rekening van de betrokken deelnemers.  

Afwezigheid

Bij niet aanwezig zijn op de aangegeven tijden op de startlijst, wat geldt voor alle onderdelen van de wedstrijd, volgt uitsluiting van deelname. 

Bij “no show” (niet op komen dagen zonder af te melden) wordt de deelnemer bij de KNHS aangemeld door de wedstrijdorganisatie en zal een heffing conform de regels van de KNHS ontvangen.  

Sluitingsdatum inschrijving

De sluitingsdatum van inschrijving is 14 dagen voor de wedstrijd. (bij heel veel aanmeldingen kan dat ook eerder zijn.)

Bij afmelding voor sluitingsdatum worden inschrijfgelden teruggestort.

Opengesteld voor Belgische deelnemers

De klasse Z paarden en Z pony’s zijn opengesteld voor Belgische deelnemers. Inschrijving van Belgische deelnemers zal via de Belgische sportfederatie gaan en niet op eigen initiatief.  

Dragen veiligheidscap en bodyprotector

Het dragen van veiligheidscap/ helm is bij alle onderdelen verplicht en daarnaast is het dragen van een bodyprotector in cross en terreinrit ook verplicht. Het dragen van een rugnummer is verplicht in alle onderdelen, ook in het onderdeel dressuur.  Deze wordt door de organisatie verstrekt bij aanmelding en kan op het wedstrijdsecretariaat worden afgehaald. 

Wedstrijduniform: in de dressuur volgens het reglement van de KNHS. Met springen, cross en terreinrit is het uniform vrij in te vullen. 

Vrijgeven crossparcours

Het crossparcours wordt op de dag (zaterdag) voor de cross om 13.00 uur vrijgegeven voor verkenning.